over Fabricat

Bij Fabricat werken we vanuit de enorme bron aan inspiratie die de natuur ons biedt.

Zeker wanneer we ons perspectief veranderen!

Wanneer we vanuit een andere hoek en afstand naar de dingen kijken, veranderen de betekenis en het gevoel van vorm, kleur en structuur en ontstaan bijzondere afbeeldingen.

Afbeeldingen die we verwerken in objecten die elk interieur verrijken.

FABRICAT | modest design

Is de ontwerpstudio van Jos Metselaar en Madieke Fleuren.

Beiden zijn actief in een breed werkgebied dat ze combineren in zowel de ontwikkeling als de volledige realisatie van de ontwerpen van Fabricat.

Madieke

is van oorsprong ontwerper (Academie voor Moderne Kunst Artez Arnhem) van onder meer keramiek, waarvan en met name haar serviesgoed in binnen- en buitenland te bewonderen was in galeries en musea.

In de afgelopen 21 jaar heeft Madieke zich ontwikkeld tot restaurateur van antieke globes met klanten over de hele EU.

Ze is echter altijd design blijven ontwikkelen, vanuit de inspiratie die de natuur en vooral de plantenwereld haar biedt.

madieke@fabricat.nl

Jos

volgde een ander pad. Naast het schilderen, schrijven, regisseren en fotograferen vanaf zijn middelbare schooltijd, heeft Jos zijn creativiteit ingezet in het analyseren van complexe problematiek binnen vele nationale en internationale organisaties.

Inspiratiebron ook voor Jos: de dynamiek van de natuurlijke werkelijkheid.

Sinds enkele jaren combineert hij zijn vaardigheden en idee├źn met die van Madieke in het atelier van Fabricat in Nijmegen.

jos@fabricat.nl