.

what’s up?

Na de eerste introductie van de ShadowBoxes zijn we inmiddels een flink aantal ontwikkelingen verder.

Wij zijn ontzettend blij met de vele entousiaste reacties op ons werk tijdens de presentaties en open dagen!

Steeds meer mensen ontdekken de nieuwe mogelijkheden die een ShadowBox biedt om een kunstwerk voor het raam te plaatsen en te genieten van de steeds wisselende manier waarop het natuurlijk licht de uitstraling van het kunstwerk bepaald.

Alle reden om het concept van de ShadowBox steeds verder te ontwikkelen, grenzen te verkennen en vooral op te rekken.

Zo zijn we met nieuw werk een stap dieper gegaan in het beetpakken van de rijkdom aan kleurcombinaties die in het natuurlijk materiaal verborgen zitten.

Ook de dynamiek van strijklicht en dieptewerking laten we een steeds grotere rol spelen.

 

jos & madieke

groter

Op dit moment werken we aan de ontwikkeling van grotere formaten.

Dat lijkt in eerste instantie eenvoudig omdat de techniek van de fotografie hiertoe alle mogelijkheden biedt. De uitdaging zit echter in het goed laten werken van de lichtdynamiek. Wordt de opbouw van het materiaal te dicht, dan geen lichtdoorlating, is het te dun allemaal, dan verdwijnt de afbeelding.

Dit evenwichtskunstje is heel aardig gelukt en maakt het mogelijk om grotere objecten te realiseren. Objecten, met dezelfde dynamische werking van het licht zoals we dat in de kleinere versies gerealiseerd hebben.

In ontwikkeling is op dit moment een nieuw ontwerp voor de staande constructie van de grotere ShadowBoxes (vanaf 90 x 60 cm). De bedoeling is dat we een even elegante en verstilde  constructie bedenken, vergelijkbaar met de sfeer van de hang-constructie.

en groter

Hiernaast de preview van de nieuwe ShadowBox Tulip Traces. Dit object wordt op dit moment ontwikkeld in een nog wat groter formaat: 90 cm hoog en 60 cm breed. 

Dit betekent dat we voor de hangende uitvoering druk aan het werk zijn om de gestileerde hangconstructie, die we voor alle objecten gebruiken,  zo aan te passen dat hij het gewicht kan dragen.

Voor de staande uitvoering werken we aan een nieuwe constructie, waarmee een geintegreed staand kunstobject ontstaat dat geschikt is om voor een grote raampartij te plaatsen. 

Meer nieuw binnennkort over deze bijzondere ShadowBox!

nieuw werk

De volgende afbeeldingen geven een indruk van enkele werken die we op dit moment onder handen hebben.

De ShadowBoxes die hieruit ontstaan, zijn bijna klaar en geschikt om in de collectie te worden opgenomen.

werk in museum Kranenburgh

Een nieuwe plek waar je de ShadowBoxes volledig tot hun recht ziet komen, namelijk voor een raam, vol in het licht, is de monumentale glazen pui van museum Kranenburgh in Bergen (NH).

Op dit moment zijn te zien en te koop (van boven naar beneden en van links naar rechts): de Chesnut Blossom (close 2), de Chesnut Blossom (close 1), de Floating Daffodil en de Indian Cress.

De African Bride I (foto rechts) is onlangs geplaatst.