what's up?

nieuw werk

Hieronder de afbeeldingen van de eerste 4 nieuwe ShadowBoxes.

In deze serie hebben we in de compositie een verbinding gemaakt tussen het hoofdonderwerp, vaak het gedroogde natuurlijk materiaal en de achtergrond. Aan de hand van de kleur en de structuur van de bloem is nauwgezet gezocht naar overeenkomende kleuren. Bij de Indian Cress is dit bijvoorbeeld zichtbaar in de aubergine kleur die de achtergrond met de bloem verbindt.

De kleuren zijn aangebracht met aquarelverf op een speciale ondergrond, waardoor een bijzonder craquelė-effect ontstaat. Deze ondergrond is tegelijk met het natuurlijk materiaal belicht en gefotografeerd, dus zonder digitale ingrepen. Hierdoor ontstaat een fragiel evenwicht.

Jos & Madieke

Indian Cress

Deze ShadowBox heeft een blank houten lijst met aan de binnenzijde handbeschilderd papier met een inkleuring in lijn met de compositie.

De Indian Cress wordt in staande of hangende uitvoering gecertificeerd uitgegeven in een serie van 30 exemplaren.

Afmetingen: 44,4 x 30,4 cm

De Indian Cress is te zien en te koop in ons atelier, in museum Kranenburgh in Bergen (NH) en binnenkort in onze store.

prijs: 575,00

 

Chessnut Blossom (close 2)

Deze ShadowBox heeft een lijst, aan de buitenzijde bekleed met witte damast en aan de binnenzijde handbeschilderd papier met een inkleuring in lijn met de compositie.

De Chessnut Blossom (close 2) wordt in staande of hangende uitvoering gecertificeerd uitgegeven in een serie van 30 exemplaren.

Afmetingen: 44,4 x 30,4 cm

De Chessnut Blossom (close 2)  is te zien en te koop in ons atelier, in museum Kranenburgh in Bergen (NH) en binnenkort in onze store.

prijs: 575,00

 

Floating Daffodil

Deze ShadowBox heeft een gestoken, bijna grafische uitstraling. Op het eerste gezicht lijkt het een zwart-wit beeld, maar wanneer het licht door het object speelt zien we de blauw-grijze tinten van de achtergrond. Tinten die worden versterkt door de kleuren in de bekleding van de lijst in combinatie met witte damast.

Bij het componeren van de achtergrond is hier gewerkt met een combinatie van olie en pigmenten op speciaal papier.

De Floating Daffodil wordt in staande of hangende uitvoering gecertificeerd uitgegeven in een serie van 30 exemplaren.

Afmetingen: 31,5 x  21,6 cm

De Floating Daffodil is te zien en te koop in ons atelier, in museum Kranenburgh in Bergen (NH) en binnenkort in onze store.

prijs: 450,00

Wisteria (fragment 1)

In deze ShadowBox is een heel directe verbinding gemaakt tussen het paarsblauwe van de wisteriabloem en de aubergine-rood-bruine tinten in de achtergrond. Hierdoor ontstaat een een spannend verband tussen de opaque delen en de licht doorlatende delen van de afbeelding. De Wisteria (fragment 1) krijgt hierdoor een ijl karakter.

De lijst is aan de buitenzijde blekeed met witte damast en aan de binnenzijde handbeschilderd papier met een inkleuring in lijn met de compositie.

Ook deze ShadowBox wordt in staande of hangende uitvoering gecertificeerd uitgegeven in een serie van 30 exemplaren.

Afmetingen: 44,4 x 30,4 cm

De Wisteria (fragment 1) is te zien en te koop in ons atelier en binnenkort in onze store.

prijs: 575,00

werk in museum Kranenburgh

Een nieuwe plek waar je de ShadowBoxes volledig tot hun recht ziet komen, namelijk voor een raam, vol in het licht, is de monumentale glazen pui van museum Kranenburgh in Bergen (NH).

Op dit moment zijn te zien en te koop (van boven naar beneden en van links naar rechts): de Chesnut Blossom (close 2), de Chesnut Blossom (close 1), de Floating Daffodil en de Indian Cress.

De Chrismas Rose Twins (foto rechts) werd al eerder in Bergen geplaatst.